Nieuws!

Nieuwtjes uit de molen!

In december stond de molen in de vreugd i.v.m. slagen van onze nieuwste molenaar. Er staat een mooi stuk in dePuttenaer

Bezoek voorzitter Hollandsche molen Nico’s 100-molens toer

Na zijn bezoek aan De Koe ging Nico Papineau Salm, de preses van De Hollandsche Molen ook op 14 augustus naar ’t Hert in Putten, molen nr. 20 van zijn 100-molenstoer. Hij werd vergezeld door een aantal molenaars van De Koe, die ook op ’t Hert actief zijn.
Bij een heerlijke lunch aldaar werd uitvoerig gesproken over de molenaarsopleiding, financiering van het onderhoud en hoe zij het dorp proberen te betrekken bij de molen, gebouwd in 1899.

Oud nieuws…

In 1999 ontving molen ’t Hert een gastenboek van Vereniging De Hollandse Molen ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de molen. Al bladerende en lezende kom je diverse berichten tegen van personen uit bijna alle landen van de wereld. Koreaanse tekens, tekeningen van kinderen, frans, duits of engels geschreven teksten. Een pagina uit het gastenboek was beschreven door toenmalig molenaar Nui van Zevenbergen. Datum: 30 december 2004. Zeker, het is geen nieuws. En misschien hoort het niet thuis op deze pagina. Maar toch sta je even na te denken dat dit de laatste Van den Poll is geweest die de molen heeft laten draaien. Vanaf 1828 is deze molen in bezit geweest van Van den Poll’s. Het korte verslag van Nui zegt genoeg:

 

 

 Share